Initiatief

Stichting RichtingGroen is een initiatief van Ingrid Kluvers, Concept, Content & Communicatie en van Eric Klok en Yvonne Teuben, Pixelpixies. Zij hebben ervaring met oude en nieuwe media. Hun samenwerking begon in 2001 met het ontwikkelen van de educatieve webgames www. beukenlaan35.nl (2002-2004) en later www.fiepfijnkoken.nl en www.fiepfit.nl (2004-2005) Deze games zijn door meer dan honderdduizend deelnemers gespeeld en vielen regelmatig in de prijzen. De studio is gevestigd in het Oostelijk Havengebied.

Prijzen

www.Wadlandis.nl de serious game die Pixelpixies voor de Waddenvereniging ontwikkelde, werd in 2007 genomineerd voor de World Summit Award. In 2005 kregen Teuben, Klok en Kluvers de Gouden Spin Award 2004 voor Beukenlaan35. Daarvoor werden ze genomineerd voor een AMMA-Award 2003 en kregen ze de Mercur.nl 2002 voor wwwTina.nl en Beukenlaan35.

Bestuur

Het bestuur van Stichting Richting Groen bestaat uit de volgende leden:

Voorzitter: Pim Polak Schoute(1944) Pim was CEO van CunninghamLinsey Europe BV. Sinds 2009 is hij Managing Director van de holding CLE BV. Hij is bestuurslid van diverse stichtingen en organisaties zowel op zakelijk als cultureel en sociaal gebied.

Penningmeester: Hanneke van Wees (1959) Hanneke is juriste en ondermeer bestuurslid/medeoprichtster van het jongeren cultuurfonds. (www.jongerencultuurfonds.nl)

Secretaris: Heleen van Ketwich Verschuur (1967) Heleen studeerde geschiedenis en communicatie wetenschappen. Zij is werkzaam als Manager commerciële zaken bij De Nieuwe Kerk/Hermitage Amsterdam. Als vrijwilligster werkt zij o.a. voor het 4/5 Mei Comité en Stoelenproject Amsterdam/ daklozenopvang. Inmiddels is zij toegetreden tot de Raad van Commissarissen Amsterdam Arena.